haeder

haedermobil

bildetopp

Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p MySpace


Hei. I morgon 6.september blir det mandagstrening frå Kanthaugen kl 18.00. Oppmøte på parkeringsplassen mellom Kantveien/toppen av hoppbakken og skiløypa. I morgon blir det lang stemplingsrunde så ta med brikka! Velkommen!
 
På torsdag blir det torsdagsløp frå Røyslimoen frå kl 18. No begynner det å bli mørkt tidlegare på kvelden så ikkje start seint om du skal ut på den lengste løypa. Påmelding på eventor er alltid ein fordel: 

https://eventor.orientering.no/Events/Show/14997

Torsdagsløp nr 12 blir på nyrevidert og noe nytegnet kart over Olympiaparken (Mesnaelva sør og Myggbukta). Dette blir helt nytt terreng for noen, spesielt for de som skal løpe langløypa. Det har kommet mange nye sykkelstier i terrenget til glede for oss o-løpere, og alle er selvsagt med på nykartet! Løypelegger har lagt inn ekstra innsats for A-løypa, den er 5,5 km og har en del o-tekniske utfordringer å by på. For alle løypene er de fleste postene lagt i de mest løpbare delene av skogen.

Oppmøte og start/mål er fra innerste p-plass etter Mesnasaga, med unntak av lengste løype som har ca 5-10 min gå-/joggetur til startpunktet.
NB: Nytt av året er at det koster kr 50 (vipps) i veiavgift ved avkjøringen fra Messenliveien til Mesnasaga. Sykkel fra Sjøseterveien eller fra Kanalen er et greit alternativ for noen.

Løyper:
Lang 5,5 km Middels 3,5 km N-løype: 1,9 km

Påmelding i Eventor eller på samlingsplass. Ta med Emit-brikke om du har, og gjerne kartpose (gjenbruk er bra). Første start kl 18.00. https://eventor.orientering.no/Events/Show/14996

Bildet: Løypeleggeren har snust opp de fineste skogspartiene på kartet. 🌲💚

 
Kan vere eit bilete av hund, tre og natur

Vel gjennomført Fjelldilten og så er vi brått igang med høstsesongen, og dermed mandagstreninger. I denne omgang nøyer vi oss med å si at de to første treningene (16.august og 23.august) går fra Sjøsetervegen ved Skurva kl. 18.00. Det merkes fra Olympiastadion. Kommer nærmere tilbake med treningsopplegget. Velkommen på mandagstrening! 

Fortsatt god sommar. På lørdag 14.august arrangerer LIllehammer OK den tradisjonelle Fjelldilten på kartet Lunkefjell. Første påmeldingsfrist er tirsdag kveld kl 23.59, så om du ikke har arrangementsoppgaver er det bare å melde seg på: Påmelding og mer info: https://eventor.orientering.no/Events/Show/13944 

Søndag 15.august er det Vang OL sin tur med Myrtrampen, denne gangen i fra St.Olav, nord for Gåsbu. Vel verdt turen. For påmelding og mer info: https://eventor.orientering.no/Events/Show/13951

Sommerferien er her og det betyr akutt mangel på mandagstreninger og torsdagsløp. I den anledning ligger det ute to treninger til fri benyttelse av klubben sine medlemmer. Den ene er en postplukk på Hovemoen (de som var på mandagstrening 7.juni har kanskje løpt denne) og den andre er en postplukk/momentøkt fra Mesnasaga. Postene er markert med 15x15cm postskjermer og blir hengende ute i alle fall ut juni. Økta på Mesnasaga blir trolig hengende til august.

Under finner du link til kartene for den som vil/kan printe selv. Alle er i A4-format. Ferdig printet kart kan også hentes i postkassa som er hengt opp i toppen av trappa utenfor lageret til Lillehammer OK (utvendig trapp opp til andre etasje på nordre ende av LIF-bygget) på Stampesletta. Meld ifra om det mangler kart, så ser vi hva vi kan gjøre. Medlemmer av LOK henter kart gratis, andre VIPPSer til 125142, 40kr for økt og printet kart. Husk å merk betaling med navn og økt.

Postplukk Hovemoen (OBS! poster tatt inn 09.07.2021)

 2,8km, 26 poster, C/B-nivå. Kartet er 1:5000, 5m ekv. Terreng er relativt flat, lettløpt granmo med noen dårligere løpbare hogstpartier med varierende grad av undervegetasjon. Økten innbyr til fokus på flyt og postarbeid/postrutine. Det er ikke spesielt krevende, men en god økt for å terpe bl.a. på bevisst retning ut av post. Kart: https://www.dropbox.com/s/bvu2m9sh7rcvtb6/Postplukk%20Hovemoen..pdf?dl=0

Postplukk/momentøkt Mesnasaga 6,6km (inkl.korridor), 29 poster, A-nivå. Kartet er 1:10 000, 5m ekv. Terrenget varierer mellom lettløpt furuskog og partier med tettere blandingsskog. Småkupert og tidvis detaljrikt, for det meste fin bunn. Et av de beste terrengene på Lillehammer. En kan velge mellom et kart med postplukk og påfølgende korridor eller et kart med momenter der de siste delene av postplukken byr på ren retningsløping mellom postringene og kurveorientering. Denne versjonen er svært krevende og det anbefales å skrive ut et kart av postplukken hvor hele kartet er synlig, som sikkerhet for å unngå store bom, også med tanke på korridoren.

Kart momentøkt: https://www.dropbox.com/s/5jony7og713l793/O-tek%20Mesnasaga%20moment.pdf?dl=0

Kart økt med fullt bakgrunnskart: https://www.dropbox.com/s/9za7v2893ax9196/O-tek%20Mesnasaga%20fullt%20kart.pdf?dl=0

Løs postbeskrivelse: https://www.dropbox.com/s/6ztlvhx25v3m4ta/O-tek%20Mesnasaga%20postbeskrivelse.pdf?dl=0

Kos dere med trening i sommer og så sees vi kanskje endelig på sommerløp!

Trenaren har gjort ein kjempebommert ved oppsettet av vårens treninger. Trening på 2.pinsedag er noko utradisjonelt. Kombinasjonen av at dette og det faktum at eg og fleire av hjelpetrenarane er sentrale personar ved gjennomføringa av Nammo-cupen. Det blir derfor ikkje nokon felles trening kl. 18 på mandag 24.mai, men eit treningsopplegg ein kan ta når ein vil.

Eg har laga ein enkel trening på Stampesletta med fokus på postbeskrivelser. Henger ut poster i morgon tidleg (24.mai) og legger ut ferdig printa kart til fri disponering. Kart, start og mål på Stampesletta. Hugs spriting ved henting av kart. I treningsbeskrivelsen finn du litt viktig info om treninga og litt teori. Treningsbeskrivelse.pdf

Det ligger fortsatt masse snø i terrenget på Geitrud, så Torsdagsløp nr 6. den 20.mai er flyttet til Tverrløypa over Maihaugen. Løypelegger Kjell Joar Rognstad har vært løsningsorientert og fått istand løyper for nybegynner, noe viderekommen og den kresne krevende. Parkering, for den som behøver det, kan skje på Maihaugen sin øvre parkeringsplass. Det merkes herfra og langs det nordre gjerdet av Maihaugen, opp til Tverrløypa der registrering, start og mål finner sted. 

Påmelding helst på forhånd: https://eventor.orientering.no/Events/Show/14622

Velkommen på torsdagsløp!

Velkommen til lagsmesterskap på Hovemoen torsdag (Kristi himmelfartsdag) 13.mai! Samlingsplass blir Motorcross-banen på Hovemoen. Det vil bli merket fra Hovemoveien ved broen over E6. 

Fri start mellom kl.12.00 og kl.15.00. Dette for å spre løpere og oppmøte på samlingsplass før og etter start. Løpet er åpent for løpere i Lillehammer OK og løpere fra andre klubber i Lillehammer kommune. Ellers gjelder smittevernrådene med fokus på avstand over 1 meter, hyppig håndvask/spriting, samt å ikke møte dersom du ikke er frisk. 

Løpstilbudet blir som følger: 
A/B-nivå (lang): ca.3,2 km
C-nivå (mellom): ca.1,5km
N-nivå (nybegynner): ca.1km

Lagsmester utropes i klassene D/H17- (17år og eldre), D/H13-14 og D/H15-16, som alle løper den lengste løypen.
Løypeleggere er Jon Vegard Lunde (A/B) og Ernst Fristad Nilsen (C og N)

Vi oppfordrer spesielt nye løpere og foreldre til prøve nybegynnerløype og C-løype-tilbudet. Dette er en fin anledning til å få prøvd seg på egenhånd og bli kjent med større deler av miljøet i klubben. 

Påmelding helst på forhand på eventor: https://eventor.orientering.no/Events/Show/14621

Velkommen på lagsmesterskap!

Grunnet smittesituasjonen i Øyer kan vi dessverre ikkje arrangere torsdagsløp denne veka. Løpet var planlagt ved Hafjellfoten. Løypene vil bli lagt ut på Usynlig-O, men det henges ikkje ut poster. Neste torsdag (Kristi Himmelfartsdag) håper vi likevel på å kunne gjennomføre lagsmesterskap (åpent for Rudsbygd og Øyer) på Hovemoen. Mer info kommer.

Torsdagsløp nr.3 arrangeres førstkommende torsdag på Follebu. Meld dere på via https://eventor.orientering.no/Events/Show/14744. Løpet er åpent for alle løpere i Lillehammer, Rudsbygd og Øyer. Husk minimum 1-meter avstand mellom løpere. Merket fra Follebu Bruk (kjør ned i Follebu sentrum). Postene blir tatt inn etter løpet, men det er mulig at løypene blir gjort tilgjengelig i usynlig-o etter løpet.

Velkommen til torsdagsløp nr. 2 på Badedammen fra kl. 18.00 torsdag 22.april. Løypelegger og arrangør er Kjetil Skjåk. Undertegnede er medarrangør.
Løpet er åpent for alle medlemmer av klubbene Lillehammer OK og Rudsbygd IL og andre med fast bosted i Lillehammer kommune. Husk minimum 1-meter avstand mellom løpere.
Løypene legges også ut på usynlig-o etter løpet.
Det er åpnet for påmelding i eventor: https://eventor.orientering.no/Events/Show/14620

Nå er det klart for torsdagsløp!

Løpa er lagt inn i vår klubb-kalender. Den finner du i lite format i høgre marg og i større format under menypunktet "Kalender" øverst på sida. Oversikt over løpa denne sesongen finn du også på Dropbox her: Torsdagsløp foreløpig oversikt

Første løp går av stabelen på Vingar kl 18.00, torsdag 15.april. Gjeldande smittevernforskrift åpner kun for arrangement for barn og unge under 20 år. Styret har i samråd med kommuneoverlege kome fram til at dette også vil gjelde torsdagsløpa. Vaksne utøvarar får tilbod om å løpe løypene som trening dei påfølgande dagane. Løypene blir lagt ut på Usynlig-o og på eventor: Torsdagsløp nr.1 Vingar

Vi håpar at vi snarleg kan åpne løpa også for den voksne breddeidretten.  

Velkommen til mandagstrening i Lillehammer Orienteringsklubb for barn og ungdom fra 7 til 16 årMandager fra kl. 18.00 til 19.15

Treningene vil inneholde lek både med og uten kart og kompass! Som tidligere lager vi et tilpasset opplegg for de ulike aldersgruppene og satser på at vi også i år har mange gode hjelpetrenere og foreldre med oss. Treningene er åpne for alle, men med innmelding i klubben ved deltakelse mer enn tre ganger.

Del gjerne denne invitasjonen og oversikt over treningsoppmøte med alle som kan være interessert: 
Velkommen_til_mandagstrening_i_Lillehammer_Orienteringsklubb_2021.pdf

Her kan en lese planen for opplegget på vårens treninger (det er en arkfane for hver gruppe):  

Treningsopplegg våren 2021

Her ligger også den korte presentasjonen som ble vist på informasjonsmøte for foreldre, onsdag 7.april: 
https://www.dropbox.com/s/lob3f6ezk0s3qqj/Infom%C3%B8te%20presentasjon.pdf?dl=0

Ta kontakt med trener Andreas på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. dersom det er spørsmål til noe av dette. Velkommen på trening!

 

Trass mykje snøfall i høgda dei siste dagane er det enno knapt snødekke på Hovemoen. Informerer derfor om at det henger ute eit 20-tals postar, kun markert med refleks, for den som ønsker ei natt-økt før vinteren fester grepet for alvor. 

Løypene består av to sløyfer på omlag 2,3 km kvar. NTG køyrde løypene som ein fellesstart og difor er første strekket likt på begge sløyfene. Kartfilene er tilpassa A4-format og kartet er i 1:7500. Skriv ut begge karta og legg dei saman i same plastmappe, så har du ei lang økt. God tur i skogen!

Sløyfe 1: 
https://www.dropbox.com/s/b9oorqqc4t323z6/A1.pdf?dl=0

Sløyfe 2:
https://www.dropbox.com/s/s6blk2g7rvliy07/A2.pdf?dl=0

 

 

 

Dagens mandagstrening er frå Birkebeiner skistadion. Oppmøte ved skileikbakken kl 18.00.
Hovedtrener Andreas kan dessverre ikkje møte, men har laga eit opplegg og dei andre flinke trenarane følger opp!

Hugs brikke og kompass :-)

Meld frå i posten på facebook om du har tenkt til å komme: https://www.facebook.com/groups/1457992694431308/

Velkommen til Torsdagsløp nr. 15!

Oppmøte:
Snauskallen, merket fra bommen på Nordseter. Se
kartanvisning for bomavgift og parkering. Unngå å
parker ved/på samlingsplass, se anbefalt plassering
merket på kartutsnittet i PM på Eventor. Start fra 17:30, senest 18:30

Det blir benyttet touchfree-plater (Emit TFP) som registrering. Denne henger ved siden av selve oskjermen, se etter lysblink som viser registrert passering. Ta med egen emit-brikke, de som ikke har
kan låne (vaskes før og etter bruk) . Vær klar over at eldre utgaver av Emit-brikker er ustabile.

Med tanke på printing av kart er det en fordel med forhåndspåmelding: 

https://eventor.orientering.no/Events/Show/13716

Vel møtt!

Velkommen til treningsløp for alle, i Røyslimoen, torsdag 10.september. 
Merka fra Sjusjøvegen ved Røyslimoen. Parkering ved Røyslimoen barnehage.
Prinsipp: Kom - løp - dra
Løyper: A 4 km, A/B 3 km, C 2 km og Nybegynner 1,3 km
Smittevernregler: Spriting av hender og brikke før start og etter målgang før brikkeavlesning.


For utskriving av kart er det ønskelig med foråndspåmelding: https://eventor.orientering.no/Events/Show/13519

Vi ønsker velkommen til første torsdagsløp etter ferien 20.august på Nordseter. 

Vi tørker støv av kartet Nordseter-Nevelåsen. Det har ikkje vore brukt på nokre år, så det blir spennande, men det var eit godt kart og det har ikkje hendt så mykje i området opp mot Nevelvatn. N-løype blir lagt på ein revidert utgave som gjev eit godt løpstilbud for dei yngste. Håper på at det gode været held. 

Påmelding på staden eller aller helst i forkant på: https://eventor.orientering.no/Events/Show/13555

Velkommen til torsdagsløp!

Velkommen til mandagstrening i Lillehammer Orienteringsklubb, høsten 2020!

 For barn og ungdom fra 7 til 16 år. Mandager fra kl. 18.00 til 19.15

Utskrifts-versjon: Velkommen_til_mandagstrening_i_Lillehammer_Orienteringsklubb.pd

Treningene vil inneholde lek både med og uten kart og kompass! I høst tar Andreas Svingheim Magerøy over som hovedtrener i klubben. Første trening vil gå uten Andreas, siden NTG-tilsatte for tiden er under karantene-begrensning. Det skal vi greie å løse og det vil uansett alltid være en eller flere andre voksne til stede.

Vi fortsetter som før sommeren, med tilpasset opplegg slik at vi overholder gjeldende regler for smittevernhåndtering gitt av myndighetene og Norges Orienteringsforbund. Vi vil i stor grad kun bruke skjermer i skogen for å unngå smittefaren med vanlig stempling. Bruk av Usynlig-o på mobil kan også bli aktuelt. Følg med på facebook-gruppa og hjemmeside for hva som er tenkt brukt på den neste treningen.  

Barna vil deles inn i grupper à maksimalt 20 personer (dette er inklusive trenere, barn og deltagende foreldre). Det er ønskelig at foreldrene blir med de yngste barna. Det skal til enhver tid opprettholdes en innbyrdes avstand mellom personene i treningsgruppen på minst 1 meter. Vi ber dere følge godt med på all informasjon som gis. Det er viktig at den enkelte bidrar til å unngå smittespredning! Husk handvask og sprit før og etter trening.

Foreløpig plan for oppmøtested er satt opp under, men følg med på facebook-gruppa «Lillehammer Orienteringsklubb» https://www.facebook.com/groups/1457992694431308/ 
og hjemmeside www.lillehammerorienteringsklubb.no i tilfelle vi blir nødt til å gjøre endringer.

17.aug           Søre Ål, utfartsparkeringen ved Skogen diskgolfbane

24.aug           Røyslimoen Skole

31.aug           Kanalen, utfartsparkering          

7.sept            Nordsetervegen, parkeringsplassen ved Skurva

14.sept          Maihaugen, ved utescena         

21.sept          Olympiastadion sør-øst, skileik-bakken

28.sept          Olympiastadion, gapahuken ved skiskytterarenaen

Velkommen på trening!

 

Møt oss på Facebook:

thumb facebook x1

mjos-o60

logo-vvr

Våre sponsorer:

 thumb Sport1logo

 eidsiva logo


Webløsning ©2014-15 av Web Norge basert på Joomla